Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2013. május 12., vasárnap

A gyermek ma nagyon biztosra akart menni: 'Anya, képzeld, be van zárva az óvoda, és a kulcs is elveszett...'

4 megjegyzés:

  1. kár, hogy ennyire nem szeret járni oviba,. pedig akár "élvezhetővé" is lehetne tenni az ottlétet. Mindenhonnan azt halljuk, hogy a közösségnek építő ereje van, csak sajnos a pályát és a gyerekeket önzetlenül szerető tehetséges óvodapedagógusok otthon ülnek "munkanélkülin"

    VálaszTörlés
  2. Az ovit szeretné, meg a gyerekek is hiányoznak neki - de, amennyire én látom, unatkozik. Reggel leültetik őket a szőnyegre játszani, a három pedagógus (bocs, egy + két dajka) üldögél az asztalnál, trécselnek, és csak enni hagyják abba. Az udvarra csak ebéd után engedik őket (amikor én már megyek érte, mert legtöbbször éhesen vár - vagy a leves nagyon forró, és nem várják meg, hogy kihűljön, haladni kell az evéssel, vagy kézzel/kanállal kell enni, az én lányom meg késhez villához van szokva, nem hajlandó alább adni...), jó kis tornaszobájuk van, de oda se viszik át őket minden nap, pedig legalább levezetnék a felesleges energiát... A fene se érti - a héten mindenesetre itthon marad - nem akarok már veszekedni vele, hogy kötelező menni, ha egyszer látom, hogy nem szeretné.

    VálaszTörlés
  3. Egy ingergazdag környezetből bekerült egy ilyen "megőrzőbe", nem csodálom, hogy utálja!

    VálaszTörlés
  4. egy hétig nyüsztettem, hogy menni kell (annak ellenére is, hogy nem akart) - most hétfő óta itthon van. (konkrétan megsajnáltam, annyira nem volt kedve). persze a legnehezebb az óvónéninek kedvesen de érthetően megmagyarázni, hogy miért nem megy a gyermek oviba... (egyébként most olyan mint egy kisangyal.....bármit, csak hagy maradjon itthon:))

    VálaszTörlés